Att driva flyttfirma

Något som är mer lukrativt än vad många tror är att driva flyttfirma. Människor kommer behöva flytthjälp hela tiden, och över hela landet. Vad behöver man veta om man vill driva flyttfirma?

Skaffa tillstånd och försäkringar

Det allra första man måste göra är att skaffa nödvändiga tillstånd och försäkringar. Det finns till exempel transporttillstånd som varje seriös flyttfirma bör ha, och om flyttfirman inte har försäkring kommer kunderna snabbt att avskräckas. Saknas en försäkring och man råkar ha sönder en kunds saker är det också väldigt stor risk att flyttfirman får betala alla kostnader ur egen kassa.

Hitta kunder och planera

När man startar upp sin flyttfirma är det också klokt att fundera över hur man ska hitta kunder. Finns det redan intresserade potentiella kunder, har man kommit en bra bit på vägen. När kundernas önskemål om flyttar börjar trilla in måste man också planera allt. Det handlar om att man ska hinna med allt, men det ska givetvis också ske så kostnadseffektivt som möjligt. Kanske ska man flytta en kunds saker till en stad, och då kan man flytta en annan kunds möbler från den staden till en annan. På så vis slipper man åka fram och tillbaka flera gånger.