Anställa personal

På en liten flyttfirma kanske det räcker med en eller två anställda som utför jobbet. Att alltid vara ensam är dock svårt eftersom det i många fall kan förekomma tunga lyft eller otympliga möbler. När man anställer personal till flyttfirman bör det vara personer som kan framföra de fordon firman har, och det skadar inte om de också har fysisk styrka samt kondition. Att flytta är nämligen inget jobb man kan göra stillasittande.

Köpa in bilar

Ett annat viktigt steg är förstås att köpa in fordon som kan användas vid kundernas flytt. För mindre bohag kanske det räcker med en större skåpbil, eller med en liten lastbil som kan köras på B-körkort. Ska man däremot kunna flytta större bohag, villor, kontor med mera, behövs det i regel större fordon, kanske en lastbil med släp eller liknande. Överlag blir det billigare att ha ett större fordon och köra en gång, än att åka flera gånger fram och tillbaka, särskilt om det är långt mellan de orter kunden flyttar från samt till.

Vad ska firman erbjuda?

En flyttfirma kan erbjuda mer än bara flytt och transport. Det kan vara klokt att fundera över om man har kompetens och kapacitet att kunna erbjuda kunden en helhetslösning; en lösning som både innehåller flytt, montering av möbler, städning och annat. Det kan ofta vara väldigt uppskattat, särskilt bland dem som flyttar långt, eller om man har mycket möbler.