Flytta med firma – tänk på detta

Att flytta är ett stort steg i livet och det krävs planering och energi för att flytten ska bli väl genomförd. För att förenkla flytten är det många som tar hjälp av en flyttfirma. Men innan du anlitar en firma som ska hjälpa dig med flytten finns det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke. Vidare i artikeln får du några tips på saker som är bra att tänka på när du ska flytta med en firma.

Vilka tjänster behöver du?
För att underlätta när du ska anlita en flyttfirma är det bra om du vet vilka tjänster du är i behov av. Många flyttföretag erbjuder flera olika tjänster inom flytt och därför är det viktigt att du vet vad du är i behov av. Du kan till exempel behöva transport av dina ägodelar, hjälp med packningen eller hjälp med att flyttstäda inför flytten. Du behöver också meddela hur mycket bohag som ingår i flytten för att de ska kunna skicka rätt antal anställda som hjälper till med flytten.

Ta in offerterNyckel - Flyttlåda
Du kan ha tur när du anlitar första bästa firma du kan få tag på. Men om du vill få det till det pris som passar dig och din ekonomi är det bra om du kollar upp vad de olika flyttfirmorna på din ort tar betalt för de tjänster du är behov av. Du kan se priserna för tjänsterna på deras hemsida eller så kan du kontakta de intressanta företagen och be om en offert. På så sätt får du tydliga besked på hur mycket det kommer att kosta att anlita firman och det blir enklare för dig att välja rätt firma.

Avtal är viktigt
Precis som alla andra hantverkare är det viktigt att du skriver avtal med flyttfirman. Finns det inget avtal har du inget att utgå från ifall något skulle gå fel i flytten och du av olika anledningar inte är nöjd med företagets service. Till exempel att något har hanterats dåligt och gått sönder i flytten. Finns det avtal är det enklare för dig att kräva firman på ersättning. Därför ska du alltid skriva avtal med de du väljer att anlita för ett uppdrag. Kom alltid överens om pris och under vilka datum flytten ska ske för att undvika missförstånd.

Underlätta för flyttfirman
För att flytten ska gå smidigt är det viktigt att du är tydlig med vad de ska göra. Innan de kommer är det också bra om du har ordning på alla grejer för att personalen ska kunna komma fram ordentligt. Behöver du hjälp med transporten är det till exempel bra om du ser till att lastbilen kan parkeras i närheten av ditt hem.